İTÜ Halk Bilimi-Sanatları Kulübü 3. Bağlama Günleri…


Toplam Okunma: 4513 | En Son Okunma: 22.11.2024 - 03:43
Kategori: Konserler

Dünya sazı olma yolunda ilerleyen bağlamanın, bu amaca ulaşması için; enstrüman üzerine bilimsel çalısmaların sayı ve yetkinliğinin arttırılması, bağlama özelinde bilgi birikiminin paylaşılması, Anadolu müziğinin özünden gelen değerleri müzigin evrensel değerleri ile birlestirerek geliştirilmesi ve enstrüman kimliğini ön plana çıkaracak çalışmaların yapılması gerekmektedir.

Kulübümüz İTÜ Bağlama Günleri Projesi ile, Halk Müziğimizin temel sazı olan bağlamanın ustalarını ve gelecek vadeden genç yeteneklerini biraraya getirip; dogru ustaları, dogru kitleyle, dogru yerde buluşturmak idealinden yola çıkarak, İstanbul Teknik Üniversitesi’nin bilimsel geleneğini halk müziğinin sanatsal gücüyle birleştirmeyi amaçlamaktadır.

Dünya sazı olma yolunda ilerleyen bağlamanın, bu amaca ulaşması için; enstrüman üzerine bilimsel çalısmaların sayı ve yetkinliğinin arttırılması, bağlama özelinde bilgi birikiminin paylaşılması, Anadolu müziğinin özünden gelen değerleri müzigin evrensel değerleri ile birlestirerek geliştirilmesi ve enstrüman kimliğini ön plana çıkaracak çalışmaların yapılması gerekmektedir. 2005 yılında düzenlenen 1. İ.T.Ü. Bağlama Günleri, her biri bağlamaya ve Anadolu müziğine farklı yaklaşımları gösteren ustaların biraraya getirildiği bir çalışma olarak alanında ilk kez yapılan bir etkinlik olmuştur.

İstanbul Teknik Üniversitesi Halk Bilimi ve Sanatları Kulübü olarak 2006 yılı Nisan ayının 3. haftasında düzenlediğimiz 2. İ.T.Ü. Baglama Günleri kültürümüzün en yaygın enstrümanı olan bağlamayla ilgili olarak şimdiye kadar düzenlenmiş en büyük etkinlik olma unvanına sahiptir. Son yüzyılın en büyük bağlama ustalarının sahne aldığı etkinlik bugüne dek Türkiye’de ve Dünyada Türk Halk Müziği alanında düzenlenmiş olan etkinlikler arasında önemli bir yere sahiptir.

Birincisi ve ikincisi oldukça yogun ilgi gören İ.T.Ü. Bağlama Günleri amacına ulaşmış, halk müziğini ve bağlamayı üniversite içerisinde ve dışında geniş kitlelerle buluşturmuştur. 3. İTÜ Bağlama Günleri 2 – 9 Mayıs 2008 tarihleri arasında gerçekleştirilecektir. Etkinlik hazırlıkları yoğun bir şekilde devam etmektedir.

2 Mayıs Cuma : Erdal Erzincan, Dertli Divani (Hasbihal), Cem Çelebi

3 Mayıs Cumartesi : Çetin Akdeniz, Okan M. Öztürk (Bengi Bağlam Üçlüsü), Mustafa Buyurgan

4 Mayıs Pazar : Erkan Oğur - İsmail Hakkı Demircioğlu, Ali Rıza-Hüseyin Albayrak, Bandura(Sinan Ayyıldız, Orhan Bilge, Abdulvahap Önen, Adem Tosunoğlu, Uğur Küçük, Erkan Akalın)

5 Mayıs Pazartesi : İsmail Tunçbilek, İsmail Altunsaray

6 Mayıs Salı : Musa Eroğlu, Buzuki Orhan, Tufan Altaş

8 Mayıs Perşembe : Arif Sağ, Barış Güney, Rıza Kılıç

9 Mayıs Cuma : Erol Parlak, Özlem Özdil, Erensoy Akkaya

Bilet Fiyatları: Öğrenci 7,5 YTL , Tam 10 YTL

Biletler etkinliğe 20 gün kala satışa sunulacaktır. İTÜ’nün kampüslerinden ya da Kültür Sanat Birliği Binasında Halk Bilimi ve Sanatları Kulübünden satın alabilirsiniz. İTÜ dışındaki bazı üniversitelerde de bilet satışı yapılması planlanmaktadır.

Bilgilendirmeler ileriki günlerde de devam edecektir…

Konser Salonu:

İTÜ Maçka Kampüsü
Yabancı Diller Yüksekokulu Binası
Mustafa Kemal Anfisi (G Anfisi)

Beşiktaştan 30 M otobüslerine binerseniz Akaretler yokuşunu çıktıktan sonraki ilk durakta Yabancı Diller Yüksekokullu binasının önünde inersiniz




Hoşgeldiniz